Jump to content
Killersites Forums

linton

Member
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by linton

  1. Thanks, uninstalled and stuck with DW. I may run it on a PC that I don't use for much.
  2. Thanks, I decided to stick with DW and sorry for the late response.
  3. Does anyone know how to change 'Bluefish Editor' file associations? Basically, it has taken over my existing notepad and other text files. I unchecked all file associations during the installation process. I am looking into it but haven't found any fix yet. Thanks for any help and suggestions.
  4. I am having some problems installing the Simple Press Forum plugin for my WordPress test site. Basically, I have tried unsuccessfully to fix some of the errors but it is beyond my skill level so I figured my best chance is to give it a shot here. Below is the message I get after the installation and here is a link to the forum page for the site, My link Resolution attempts include; a. Tested the plugin successfully on my localhost b. Used ftp to check on the files that I am supposed to unzip and they 'seem' to be there c. Replaced the theme folder in question with the working one from my localhost and even compared some of the folders etc. d. Visited site of plugin maker and they do mention problems like the one I am having but the only way for answers seems to be through a paid subscription(Thanks Stefan and all the major contributors here for all the freebies. E. Last option will be to rebuild the site again and this time load the simple press plugin before I start making changes - NOTHING LIKE PRACTICING OVER AND OVER YOU WILL NEED TO PERFORM THE FOLLOWING TASKS TO ALLOW SIMPLE:PRESS TO WORK CORRECTLY [storage location part 1 creation failed] - You will need to manually create a required a folder named [storage location part 2 creation failed] - You will need to manually create a required a folder named [Resources part 1 file failed to copy] - You will need to manually copy and extract the file '/simple-press/sp-startup/install/sp-resources-install-part1.zip' to the new folder [Resources part 2 file failed to copy] - You will need to manually copy and extract the file '/simple-press/sp-startup/install/sp-resources-install-part2.zip' to the new folder [Resources part 2 file failed to unzip] - You will need to manually unzip the file 'sp-resources-install-part1.zip' in the new folder [Resources part 2 file failed to unzip] - You will need to manually unzip the file 'sp-resources-install-part2.zip' in the new folder Thanks in advance for any help.
  5. linton

    WordPress

    Eddie/TKG, please read the attached document. wpthemeprb.doc
  6. linton

    WordPress

    Thanks again. I am now confused. The Theme Name is: killersites. Here is a little cut and paste from the style.css file. Theme Name:killersites Theme URI: http://wordpress.org/ Description: Tutorials in session. Am I looking in the wrong place? Will appreciate some simple pointers in the right direction. Thanks
  7. linton

    WordPress

    TKG, thanks for your response. I apologize for my late response. This is what I have for the style.css file. Not too sure if you are referring to something else. I have also attached a word doc with a larger image. I will try and complete the whole tutorial and hopefully put/upload it since it might help someone identify where I am making my mistake. Could this be my problem?- Theme URI: http://wordpress.org/'>http://wordpress.org/ pointing to the wrong location. Will do a little reading and see what I find. Will see if changing that to the localhost location will make a difference. /* Theme Name: Killersites Theme URI: http://wordpress.org/ Description: Tutorials in session. Author: The Killersite Testing Team Version: 1.0 License: GNU General Public License License URI: license.txt Tags: Green frog */ ksitetutprb.doc
  8. linton

    WordPress

    Thanks Ben, I have. I activated the new theme with a distinctive name. Everything goes fine in DW but when I do a preview I don't get the same thing from the browser. I am following Mr. Romano step by step. I don't know if the version of the Theme has anything do with it. WP gave me version 1.3 to start with but I think the tutorial was done with version 1.0. As part of my troubleshooting process I tried using the 1.0 Theme that came with the tutorial but I got an error.
  9. linton

    WordPress

    I have WampServer and WordPress running on my local PC and I am using the 'Complete WordPress Package' from killersites as my tutorial. So far so good except for some minor problems which I hope someone can help me fix. I wish I could include some code but I don't even know where to start from and everything is on my local PC which makes it harder to point potential helpers to a site. I have included some screen shots and described my problem as best as I can for now. Hope the 'heavy lifters' here will help me figure it outksiteprb.doc. I have attached a word doc. Thanks, Linton
  10. linton

    WordPress

    Thanks again. I couldn't attach the style sheet because 'I was away from my workstation' when I responded.I will start the WordPress tutorial afresh since the problem is not limited to the background image alone, just to make sure I am doing the right thing. Maybe letting you know the theme I am working with might be more helpful, the style sheet is easy to get to but then the HTML is sandwiched in PHP etc.
  11. linton

    WordPress

    Thanks, I will try and explain things a little better. 1. The attached image shows what the change to the 'body' background looks like when I attach the new background image. 2. I then save my work and view it with a browser (FFX, IE and Google) but the background image does not show in the browser preview, it is only the background color that shows. 3. I am using the edit tool in Dreamweaver to make this changes so I am not hand coding. 4. Purpose - I am playing around with making changes to a WP theme via the CSS style sheet. 5. The style sheet is too long but I can post that later. Thanks again.
  12. linton

    WordPress

    I am having a problem attaching a background image to a theme's 'body' in Wordpress. Basically, the change looks fine on my screen but when I do a preview it doesn't show the change. I am saving the change before previewing. When I use a color for the background it shows up fine in preview mode. Here is the code body { background-color: #f1f1f1; } body, input, textarea { color: #666; font-size: 12px; line-height: 18px; background-image: url(images/mybckgnd.jpg); } This is running on a local wampserver and below is what it looks like, Thanks for any suggestions.
  13. I think it depends on what you want to do with your education in general. You can look into the possibility of taking industry certification exams etc as you progress within the field if needed but your work will speak volumes for you at the end of the day. Ben's advice is great, you will need lots of time to play around with things and you can learn a lot without having to pay a lot.
  14. I think it has something to do with the size of the LCD's, and screen resolution in use and not the stage size. I have a dummy/test flash here, http://www.lookupyoursite.com/ bottom of the page. It looks smaller on a laptop and bigger on an external monitor attached to the same laptop. If it is something else, you can try putting the flash file in it's own div to contain it. Hope this helps, I am a beginner too.
  15. Thanks, wish I could see one.
  16. Just wondering, what happens when online newspapers or sites such as the BBC, Washington Post, NY Times etc update their sites and change stories? I am inclined to believe they archive them since one can always get back to those pages. Will appreciate a deeper insight on this.
  17. Welcome aboard! I am a newbie myself and I have found this site very helpful. The general advice given by the more experienced folks is for newbies to watch the tutorials in the video store, start off with HTML - http://www.w3schools.com, have plenty of time spare etc. You should find answers to similar questions if you rummage through older posts. Good luck
  18. I suggest you start off by validating the CSS and HTML on the site and see if resolving the errors will fix some of your problems. There are a bunch of CSS errors on your site. Hope this helps. http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http%3A%2F%2Fmicrowarehouse.merus.co.uk%2Fcatalogue%2Fitem%2Fit-equipment%2FPrinters%2FAll-In-One-Printers%2FBrother-DCP-195C%2FDCP195CZU1%2FBRMF195C&profile=css21&usermedium=all&warning=1&vextwarning=&lang=en#errors
  19. Two quick questions, 1.Does anyone know where I can get free flash content to insert in a webpage? 2.How do I get someone to place my site on their webpage apart from using the <a href="http:"></a> tag? Will capturing a nice small image/screen shot and then turning it into a link work? I know it is better than that though. Just exploring and experimenting with things. Thanks
  20. I ended up discarding it. I will recreate it and post again if it does not go well. Thanks again.
  21. I like number one because it looks very cheerful and colorful but then it seems like it is out of the race.
  22. A weird problem, I tried recreating a header that turned out fine yesterday today. I had all kinds of problems with the contents of 'header h6' and 'header p' breaking up and causing the horizontal navigation bar beneath the header to stretch. I finally decided to copy and paste the CSS style and HTML code from yesterday into it and it worked even though I spent a considerable amount of time typing/using CSS and the HTML code to achieve the same thing. Just wondering if anyone might have an idea as to why. Of course, I could be at fault. Below is the CSS style and HTML. Thanks in advance for your response. #header h6 { font-size: 60px; color: #59A543; font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif; text-transform: uppercase; text-align: center; letter-spacing: 5px; padding-top: 10px; padding-bottom: 5px; } #header p { text-align: center; text-transform: uppercase; font-size: 14px; font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif; font-weight: 600; letter-spacing: 5px; color: #59A543; } HTML <body> <div id="wrapper"> <div id="header"> <h6>The GARDENER</h6> <p>A GARDENING COMMUNITY</p> </div> <div id="nav">
  23. You can download CCCLEANER from this site to clean your cache, recycle bin etc. Go over the cleaning settings etc just to be sure you are deleting stuff you want to delete. http://www.piriform.com/ Also, I asked this question on this site sometime ago and here is the answer I got. http://www.killersites.com/community/index.php?/topic/7012-what-is-the-best-way-to-update-web-pageswebsite/page__p__30618__fromsearch__1#entry30618 Generally, it is good to be patient since things do not happen 'instantly' because of the processes involved.
  24. As a newbie it used to bother me too but usually clearing the browsers cache and waiting a couple of minutes works fine. http://help.unc.edu/2053 Also, you can look into changing the browser settings of your immediate users so their cache is cleared/deleted each time they close their web browsers and also possibly making changes to their Temporary Internet Files and History Settings.
  25. Just so you know, you can get this tutorial (Dreamweaver Beginners part 2)from the video store here.It has a nice and easy tutorial on sprys which might help you with what you want to do. http://www.killervid...r-cs5-part2.php
×
×
  • Create New...