Jump to content
Lizard Wizard Coding Club

WAMP, email function doesn't connect


Recommended Posts

I have looked through other posts to find this problem but it seems that no one else has had it.

 

I know some HTML and CSS and got the web programmer video set yesterday. After installing WAMP, most of it has been very smooth and accessible; when I tried using the "email()" function yesterday, I received errors.

 

I am running the latest php and everything else as I just got it yesterday and all other code runs fine.

 

The full error is:

Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\wamp\www\practicephp\emailstripped.php on line 3

 

Please help.

 

Thanks.

Link to post
Share on other sites

1) Using the mail() function from your local computer can be a bit tricky, and usually involves setting your smtp/smtp port settings within your php.ini file. I usually suggest that people test this functionality on a live server, rather than through WAMP or similar, so you don't run into this problem.

 

2) Not you are missing a "s" in the "killersites": http:killersite.com/forums/feed/rss. If that doesn't fix the issue, post back and we can look into this further.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...