Jump to content
Killersites Forums

HTML form submit value in ie6/7


trowley
 Share

Recommended Posts

Hey:

 

I am running into an issue with the value="" attribute not showing up in ie6/7. It works fine in all the other browsers. It does work using a background image, however, I would like to be able to use the value attribute. Is there something I am missing?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

What is the code you are using? (both HTML, and any CSS that you have applied to the button)

 

Thanks for the reply. it is an html form submit button, calling the action "post"(for php). the value is set to "submit". There is some css applied to the text, padding, etc. It just shows up blank in ie6/7

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

There might be a misspelling or something else that is incorrect, which is why I asked to see the code. There isn't much I can do (except guess) without seeing the code or seeing the form in a browser. Have you tried removing the background image and seeing if it appears? Could the button background and the text color be too similar, so you miss it?

Link to comment
Share on other sites

Not using a background image. although if i use one, it seems to work.

 

here is the html:

<td><input action="Scripts/FormToEmail.php" method="post" type="submit" value="JOIN" class="button_header"> <img src="images/join_header_arrow.jpg" width="4" height="6" alt="arrow" title="arrow" id="join_arrow" /></td>

 

here is the css:

.button_header { font-family:helvetica neue, helvetica, arial, sans-serif; border: none; outline: none; background:transparent; font-size:8pt; color:#464547; padding:0 0 3px 0; }

 

Again, it works in all browsers except ie6/7

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

A couple comments:

-- "helvetica neue" in the CSS should be enclosed in quotes. When I test this on my IE6/7 it seems to work fine for me.

-- an input button shouldn't have action or method attributes... I'm not sure why those are there.

 

When I tested this in my IE6/7, it worked fine however. I got a button with a transparent background that said "JOIN".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...