Jump to content
Killersites Forums

ZEND FRAMEWORK & ORACLE


phptek
 Share

Recommended Posts

I am trying to connect to an Oracle db using ZF.

 

I was able to connect using the following script

--------------------------------------------------------------------------------------

<?

 

$tns = "(DESCRIPTION =

(ADDRESS_LIST=(ADDRESS=(PROTOCOL = TCP)(HOST = xyzhost)(PORT = 1521)))

(CONNECT_DATA=(SID = xyzdvl)))"; //Define TNS Connection for Oracle

 

 

// open database connection - New

$ora_conn = oci_connect('username', 'password', $tns);

if (!$ora_conn) {

trigger_error('Unable to connect to database', E_USER_ERROR);

}

 

?>

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Now I am trying to connect using application.ini

See below

----------------------------------------------------------------

resources.db.adapter = PDO_OCI

resources.db.params.host = xyzhost

resources.db.params.username = username

resources.db.params.password = password

resources.db.params.dbname = xyzdvl

-----------------------------------------------------------------

 

For some reason it's not working in ZF.

 

Can you help me with this?

 

Thanks a lot.

 

Sam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...