Jump to content
Stef's Coding Community

straightryder

Member
  • Content Count

    72
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by straightryder

  1. I don't really want to use a plug in for jquery menu i kinda like pulling out my hair and going crazy... so at the moment im doing just that. Im get this thing to work but for the life of me - its going that way. I just want the second level (i guess .children) to show when hovering over the parent in the top level. I've usually spend hrs/ searching the web for tutorials and read as much as i can before posting but jquery isn't my realm. Right now, i can see the buttons that allow the hidden pages to be revealed on hover but they are not accesible because they fall behind the text and when i view it in firebug it doesn't show that there is a secondary level, just a top level only. Below is what i have in the head of my wp theme..... its a custom jquery menu that i found online. Its my first time building my own WP drop down menu. I know im to change something in the brackets but - total loss and where to start. $(document).ready(function(){ $("ul.children").parent().append("<span></span>"); //Only shows drop down trigger when js is enabled - Adds empty span tag after ul.subnav $("ul.topnav li span").click(function() { //When trigger is clicked... //Following events are applied to the subnav itself (moving subnav up and down) $(this).parent().find(".children").slideDown('fast').show(); //Drop down the subnav on click $(this).parent().hover(function() { }, function(){ $(this).parent().find(".children").slideUp('slow'); //When the mouse hovers out of the subnav, move it back up }); //Following events are applied to the trigger (Hover events for the trigger) }).hover(function() { $(this).addClass(".children"); //On hover over, add class "subhover" }, function(){ //On Hover Out $(this).removeClass(".children"); //On hover out, remove class "subhover" }); }); Here is the CSS.... still im at a loss for what needs to be replaced. ul.topnav { padding: 0; margin: 0; float: left; width: 940px; background-color: #000; position:relative; z-index:1000; } ul.topnav li { list-style:none; font-size: 20px; letter-spacing:1px; font-weight:lighter; font-family: 'Bevan', serif; float: left; margin: 0; padding:5px 10px 10px 17px; position: relative; /*--Declare X and Y axis base for sub navigation--*/ } ul.topnav li a{ padding: 0px 7px; color: #fff; display: block; text-decoration: none; float: left; } ul.topnav li a:hover{ background: url(topnav_hover.gif) no-repeat center top; color:#F9F; } ul.topnav li span { /*--Drop down trigger styles--*/ width: 17px; height: 35px; float: left; background: url(images/subnav_btn.gif) no-repeat center top; } ul.topnav li span.subhover {background-position: center bottom; cursor: pointer;} /*--Hover effect for trigger--*/ ul.topnav li ul.subnav { list-style: none; position: absolute; /*--Important - Keeps subnav from affecting main navigation flow--*/ left: 0; top: 35px; background: #333; margin: 0; padding: 0; display: none; float: left; width: 170px; border: 1px solid #111; } ul.topnav li ul.subnav li{ margin: 0; padding: 0; border-top: 1px solid #252525; /*--Create bevel effect--*/ border-bottom: 1px solid #444; /*--Create bevel effect--*/ clear: both; width: 170px; } html ul.topnav li ul.subnav li a { float: left; font-size:12px; width: 150px; background: #333 url(images/dropdown_linkbg.gif) no-repeat 10px center; padding:10px 0px 10px 20px; } html ul.topnav li ul.subnav li a:hover { /*--Hover effect for subnav links--*/ background: #222 url(images/dropdown_linkbg.gif) no-repeat 10px center; }
  2. How many beers do i owe you now? lol Thanks - it worked like a charm. Much appreciated Ben!!
  3. Could it be the query highlighted in red... you think?
  4. Okay, here's the full index.php file. <?php get_header(); ?> <?php include (TEMPLATEPATH . '/featureslider.php'); ?> <?php include (TEMPLATEPATH . '/searchform.php'); ?> <div style="background:none;" class="main-dive-image"></div> <?php get_sidebar(); ?> <div id="main-content" > <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="blogpost"> <?php if (in_category('4')) continue; ?> <div class="thumbnail"> <?php the_post_thumbnail(array(180,144), array ('class' => '.thumbnail')); ?></div> <div class="post-title"> <h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2> <span class="post-cat"><?php the_tags('Price Range: '); ?></span> <span class="post-comments">City Listing: <?php the_category(', ') ?></span> </div> <div class="entry"> <?php the_excerpt(20); ?> </div> </div> <?php endwhile; ?> <div class="navigation"> <span class="previous-entries"><?php next_posts_link('Older Entries') ?></span> <span class="next-entries"><?php previous_posts_link('Newer Entries') ?></span> </div> <?php else : ?> <h2>Not Found</h2> <p>Sorry, but you are looking for something that isn't here.</p> <?php endif; ?> </div> </div> <div style="clear:both;"></div> </div> <?php get_footer(); ?>
  5. /projects/ <--- the page the posts are listed on then when i click "Previous" i get... /projects/page/2/ <-- this is the following url... the older posts don't show. There are a total of 7 posts but the page will only display the same five postings.
  6. Helloo there, question if someone would be of assistance: I'm unable to get my pagenation working in a custom Wordpress theme. I've tried the default theme and pagenation works there, so I know im doing something wrong. What happens is when i click to go back or forward nothing happens. It just stays on the same page, with the same postings. I attempted to deactivate all pluggins.... that didn't seem to help *cause* pagenation worked when the default theme with the plugins activated. Hope I'm not confusing anyone. Cheers. Below is a snippet of the code: <div id="main-content" > <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="blogpost"> <?php if (in_category('4')) continue; ?> <?php the_post_thumbnail(array(180,144), array ('class' => '.thumbnail')); ?> <div class="post-title"> <h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2> <span class="post-cat"><?php the_tags('Price Range: '); ?></span> <span class="post-comments">City Listing: <?php the_category(', ') ?></span> </div> <div class="entry"> <?php the_excerpt(20); ?> </div> </div> <?php endwhile; ?> <div class="navigation"> <span class="previous-entries"><?php next_posts_link('Older Entries') ?></span> <span class="next-entries"><?php previous_posts_link('Newer Entries') ?></span> </div> <?php else : ?> <h2>Not Found</h2> <p>Sorry, but you are looking for something that isn't here.</p> <?php endif; ?>
  7. dam, i don't have a link as the site isn't even up. Im just coding it.
  8. Im using @fontface... "Chunk Five" Here's the CSS... h1 a {color:#fff;} h1 a:hover {#900;} I've never ran into this bug but when i hover over the text that is a link.... it changes color but the very.. very... very top part of the text (two/three letters at most) are white as the rest changes color. If i move my mouse down a touch it renders it out fine.. Is it something to do with the way the @fontface could be structured in my css/ font's directory. I took the tool kits off they're site. Thanks
  9. Why oh... why... it was a path issue.... i was missing the / unreal how some things just slip past. Thanks guy's;)
  10. Alright, i've never had this one happen before.... The images in the header on the main/ index display but when i click on a blog post and taken to the single page.php the image links appear broken.... except for background images. Anyone know what might cause this issue? thanks
  11. Its paranoia.... trust me. Im far from even considering myself a web designer. I found http://www.dell.com/ Errors found while checking this document as HTML 4.0 Transitional! = 448 Errors, 71 warning(s) I just wish they could've rounded it off to 450 at least.....
  12. Hey FC... B4 asking you for assistance for the 100th time i thought i'd give it another shot... i found out why... **shaking my head** I used 'relative links' to my images instead of 'absolute links'. I was oblivious to it when i was scanning through the code. -- Duh -- on me. Everything works fine now... I owe you enough cases of beer due to your help
  13. When I set custom links so i don't get the default urls provided by wordpress my Navigation rollovers are gone... just shows the broken image link. So i had to set it back to the default url until i figure it out. Anyone ever have this issue.
  14. Im the same way... always validating. For some reason I like the green line.... "Passed". lol Makes me feel i've done something right in my life.
  15. I was just wondering what your take is on the cover story. Personally, I think it was b.s. Seriously, seemed like he was burying web.
  16. You could always photoshop a degree if it comes down to it Actually, don't take my advice. Go for the degree... but in the meantime spend you time on this board. For the past year I've learned more from this site than from any other. The people on here are very helpful and will take away most of your headaches when it comes down to moments of suicide. Stick with one forum for your questions. Killersites.com is one of the best. I find it very close knit an there's no flaming going on here which is good. Then again there are other forums that are good as well but I find this one more helpful than others. As for photoshop; just go pickup a basic classroom in a book to get an overview of how it works. Take a weekend to go through it. Its not hard at all. Once you get that down move on to tutorials online. Honestly, just burry your head in it over the weekend...
  17. Fixed it... It was actually the google analytics that was causing the errors.
  18. I been learning with strict for the past while now... yes its good if you really want to drive yourself mad but you learn a lot from it. Validating is brutal but sooner or later you get the hang of it in some way shape or form. Try strict out for a bit then move over to html 4.01. I'm considering 4.01 from now on im thinking.
  19. modified: (undefined) Server: Apache Size: 8614 Content-Type: text/html Encoding: utf-8 Sorry, I am unable to validate this document because on line 431 it contained one or more bytes that I cannot interpret as utf-8 (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication. The error was: utf8 "\xCA" does not map to Unicode I went to check my google analytics for the site... and the report shows a mean looking exclamation mark "!" inside a triangle. I'm guessing the site is wha'; trashed? That's the error im getting for my Wordpress site. 10 mins prior to that it was fine... for the life of my i can't find the error in line 431... i've scanned it several time -- nadda. Can't find jack. So since i'm unable to get this validaited do i have to recode the whole site from scratch cause i was minutes away from launching it... just minutes away. I've never ran into this message before... Used a Strict DOC 1.0 for the site: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" <?php language_attributes(); ?>/> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>"/> <title><?php bloginfo('name'); ?> <?php if ( is_single() ) { ?> » Blog Archive <?php } ?> <?php wp_title(); ?></title> <link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />
  20. Hey FC, Yeah, it does allow it. Im sure, cause I've seen it on other sites. Also, when i look in firebug on other fan pages you can see the 'style' there as well. Its unnerving. lol
  21. Here's a link to the multi-friend selector that shows thumbnails of friends My link that i would like to use... in this example there are no thumbnails. I don't know why. Im trying to get that multi-friend-selector box to be 500px wide but i seem to be doing something wrong. It will not adhere to the 500px width i declare. The last set of photos are cut off as the div stretches past Facebooks 520px for the content area. The last set of photos are cut in half as the box keeps stretching outwards. I even tried to set it to 300px 400px nada. When I checked in firebug it does show it stretched to the max... something like 700px. Below is the code Im working with. Any takers? btw: I'm not using the shoemoney system.... i just liked the MFS box. ------------------------ <div style="padding:0px;"> <fb:request-form method="post" type="PAGE NAME" invite="true" content="Your Content<fb:req-choice url='http://www.Your Link' ' label='GO' /> "> <fb:multi-friend-selector actiontext="Welcome to join!!" rows="3" showborder="true" condensed="false" style="width: 500px;" /> </fb:request-form> </div> ------------------------
  22. Okay, im trying to display 3 posts from the same category vertical fashion. I'm only able to get 1 post to appear and its not from category 5. What gives. I made extra space so its readable. <div class="post2"><!--Secondary Posting For Previous Projects--> <?php query_posts('showposts=1&cat=4'); ?> <?php if (have_posts()) : ?> <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="post-title"> <div class="ratings">Rating stars go here</div> <h1><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h1> <div class="post-date"><span class="author">Posted by <?php the_author_posts_link(); ?></span> <?php echo get_the_date(); ?></div> </div> <div class="post-pic"> </div> <div class="entry"> <?php the_excerpt(); ?> </div> <?php endwhile; ?> <?php endif; ?> <div class="meta-post"> <div class="post-comments"><?php comments_popup_link('No Comments', '1 Comment', '% Comments'); ?></div> <span class="post-cat">Category: <?php the_category(' ') ?></span> </div> <div class="navigation"> <span class="previous-entries"><a href="<?php next_posts_link('Older Entries') ?>"></a></span> <span class="next-entries"><a href="<?php previous_posts_link('Newer Entries') ?>">Next Entries</a></span> </div> </div> <!--Below Are The 3 Box Posts for Current Projects--> <div id="box3"> <div class="project-box-title"><h2>CURRENT PROJECTS</h2></div> < -- Main Container --> <?php if (have_posts()) : while(have_posts()) : $i++; if(($i % 2) == 0) : $wp_query->next_post('cat=5&showposts=3'); else : the_post(); ?> <div class="post3-container"><-- Left Side --> <span class="post-date3"><?php the_date('Y/ m/ d', '', ''); ?></span> <div class="post-title3"> <h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2> <span class="author3">Published by <?php the_author_posts_link(); ?></span> <div class="entry3"> <?php the_excerpt(); ?> <?php endif; endwhile; else: ?> <?php endif; ?> <?php $i = 0; rewind_posts(); ?> <?php if (have_posts()) : while(have_posts()) : $i++; if(($i % 2) !== 0) : $wp_query->next_post('showposts=1&cat=5''); else : the_post(); ?> <div class="post3-container"> <-- Right Side --> <span class="post-date3"><?php the_date('Y/ m/ d', '', ''); ?></span> <div class="post-title3"> <h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2> <span class="author3">Published by <?php the_author_posts_link(); ?></span> <div class="entry3"> <?php the_excerpt(); ?> <?php endif; endwhile; else: ?> <?php endif; ?> </div> </div> </div> </div>
×
×
  • Create New...