Jump to content
Killersites Forums

exbrief

Member
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

exbrief's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. basically the point is to get the output to look like this when done... so I am gonna try to do what you said, then if it works cool, if I cant get it to work I will be back, thanks. http://www.ex-brief.com/test/example.png NOTE: I am allowing only 5 images to be uploaded so I will add imageurl, imageurl2, etc to my existing table.
  2. that totally makes sense to me, thanks for that explaination. I have a search form that llows you to search the database by name, city, state, etc. The search pulls the info from the field that the searh matches, obviously, and returns the information in that field. What do I have to modify/add to make that script pull the image from the second table, and display it with the information? preferably main pic large and the others in a thumbnail.
  3. ok, thanks. How are the image IDs generated? I dont see how the script klnows what image to go get... There is no way to manually enter an image ID, or for me to know the image ID of every image....or how to know which image goes with which name, city, state, etc.
  4. i know the actual procedure like you explained above. Here is what I am confused on, cant wrap my head around it..... When you fill out my HTML form the info you enter is put into a table in my mySQL database. When you go search for say John Smith the search script finds john smith under the :name: field and then pulls that row from the table with all its supporting info (city, state, etc). It knows what to pull and print on screen because it is in the same row, so if I upload images to an outside folder, even if a link is created to the image uploaded in the form, does the search result just print that link, or does it go and get the actual image that the link refers to and display i? How does it know on multiple images.....just confusing to me, not sure why. I guess I am not sure how this sets up the userID (e.g. 530 in your example above)...without me manually telling it to do this which will be impossible with thousands of users daily....and they enter all the info anyway. Do you have a working script that allows all this to happen or know of one I can use and just edit to fit my needs?
  5. could be. I dont think there is any syntax error anywhere, though. I have moved this item so this is nto an issue anymore, I just gave up....became too time consuming. thanks
  6. you can infact save images as blobs, I have seen it done in many a turorial online, and my script does it sufficiently, but I am having trouble getting them to be retrieved and displayed again. I know that this can be done an alternate way by putting the images in a seperate folder then calling them up again with html tags. I am not sure how to do it this way..... I have a form that people enter their name, city, etc and upload up to 5 pics. When you search with my search script you get the information....but not the pics. I need scripts that will do all of this.
  7. ok, I have a form that people fill out that puts information (text) and up to 5 images into a mySQL database. The images are saves as LONGBLOBS in the database. This all works well. Now, I have a script that allows you to search for records in the database, and it works great and displays the "text" information it retrieves from the Database fine....but I can not get the images to appear along with the information that does appear. Can someone help me out modifying this code to get all the info, including images? PHP SCRIPT <?PHP //This is only displayed if they have submitted the form if ($_POST[searching] =="yes") { echo "Results "; //If they did not enter a search term we give them an error if ($_POST[find] == "") { echo " You forgot to enter a search term"; exit; } // Otherwise we connect to our Database include "logininfo.php"; mysql_connect(localhost,$username,$password); @mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database"); // We preform a bit of filtering $find = strtoupper($_POST[find]); $find = strip_tags($find); $find = trim ($find); //Now we search for our search term, in the field the user specified $data=mysql_query("select * from contacts where ".$_POST[field]." like '%".addslashes($find)."%'"); //And we display the results while($result = mysql_fetch_array( $data )) { echo $result['first']; echo " "; echo $result['last']; echo " "; echo $result['city']; echo " "; echo $result['state']; echo " "; echo $result['country']; echo " "; echo $result['gender']; echo " "; echo $result['main_pic']; echo " "; echo $result['pic_two']; echo " "; echo $result['pic_three']; echo " "; echo $result['pic_four']; echo " "; echo $result['pic_five']; echo " "; echo " "; } //This counts the number or results - and if there wasn't any it gives them a little message explaining that $anymatches=mysql_num_rows($data); if ($anymatches == 0) { echo "Sorry, there is no Ex-Brief for \"$find\"yet. Please try again. "; } } ?>
  8. this is still a major issue, i have exhausted all my knowlegde and ideas as well as that of the Buddypress people. Anyone good with all this that can offer some insight>
  9. well, its buddypress that sits on top of Wordpress and takes the info from the wordpress signup page for its own purposes, hence the bp_ prefix. I have been in contact with them....they are clueless. Strange thing is that with buddypress out of the mix the same error is happening with Wordpress...exact same missing field, etc. is there some way to run the php script in a seperate file, and output the result somewhere else then use a standard wordpress or buddypress function/filter to call the information from that file so I can not use this code in the header? some type of work around?
  10. the error is not with the PHP.... I am running wordpress, the error is on the wordpress side. there is no php error logged, I just did what you said......because the script is fine and php is not the issue here. The issue is that the new WPMU does not like the script for some reason. The error when you sign up is because the signup page is looking for the "Full Name" field but can not find it because the php script in the header.php file is making it disappear.....WTF. This is really a pain in the a$$. Any other ideas? thanks. Here is the error when you try to sign up...see how its looking for the info but not getting it because the "Full Name" field is missing..... Anyone??? Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/exbriefc/public_html/wp-content/mu-plugins/bp-xprofile/bp-xprofile-signup.php on line 104 ALSO I RAN WHAT YOU SAID AND HERE IS THE RESULT: check this out, ran error reporting via php....... here is the result Notice: Undefined offset: 0 in /home/exbriefc/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 899 Notice: Trying to get property of non-object in /home/exbriefc/public_html/wp-content/mu-plugins/bp-xprofile/bp-xprofile-classes.php on line 203 Notice: Undefined index: field_1 in /home/exbriefc/public_html/wp-content/mu-plugins/bp-xprofile/bp-xprofile-signup.php on line 106 Notice: Trying to get property of non-object in /home/exbriefc/public_html/wp-content/mu-plugins/bp-xprofile/bp-xprofile-classes.php on line 203 Notice: Trying to get property of non-object in /home/exbriefc/public_html/wp-content/mu-plugins/bp-xprofile/bp-xprofile-classes.php on line 982
  11. connection info is right, i used the ***** to block the sensitive info. The code does work fine. Here is how I know its the code causing the error..... Remove code, signup works fine, put the code back in..... Error returns. there is an html form on the signup page, with fields, there is a field called "Full Name"...its there when the script is not in the header, but put the script back inthe header...and tada! the field is missing and you can not create an account. Its something that changed in WPMU 2.7, because the website had no issues before the upgrade. Nobody there seems to know anything about this. Maybe another way to get theis information with a different script? Im a php novice and need a lot of help. thanks. my website is www.ex-brief.com
  12. I have some php scripts in the header.php file on my WordpresMU 2.7 powered site. These worked fine on Wordpress MU 2.6, but now it is not working on the new version. Basically the script counts the number of entries in one of my databases which translates into the total number of entries created by users. The issue is that the script causes the "Full Name" field on the signup page (wp-signup.php) to disappear and the signup fails. If I remove the script from the header...works perfectly...but I need this information, therefore I need the script, or a modified version. PLEASE HELP ME SOLVE THIS, been trying everything I know and can't figure this out. Here is the full script, the offending script is in the center, it has lines above and below to make it easier to see.. > <?php bloginfo('name'); ?> <?php if ( is_single() ) { ?> » Blog Archive <?php } ?> <?php wp_title(); ?> <?php wp_head(); ?> <?php $stats = get_sitestats(); echo "".$stats[ 'users' ]." Members"; ?> <?php $username="*********"; $password="*********"; $database="*********"; mysql_connect("localhost",$username,$password); @mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database"); $result = mysql_query("SELECT * FROM contacts"); $num_rows = mysql_num_rows($result); echo $num_rows; mysql_close(); ?> ExBriefs <?php bloginfo('description'); ?>
×
×
  • Create New...