Jump to content


Photo

WAMP, email function doesn't connect


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 mclenale

mclenale

    New member

  • New Members
  • 1 posts

Posted 21 September 2011 - 09:50 PM

I have looked through other posts to find this problem but it seems that no one else has had it.

I know some HTML and CSS and got the web programmer video set yesterday. After installing WAMP, most of it has been very smooth and accessible; when I tried using the "email()" function yesterday, I received errors.

I am running the latest php and everything else as I just got it yesterday and all other code runs fine.

The full error is:
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\wamp\www\practicephp\emailstripped.php on line 3

Please help.

Thanks.
  • 0

#2 Ben

Ben

    Administrator

  • Administrators
  • 5,656 posts
  • LocationChico, CA

Posted 21 September 2011 - 11:17 PM

1) Using the mail() function from your local computer can be a bit tricky, and usually involves setting your smtp/smtp port settings within your php.ini file. I usually suggest that people test this functionality on a live server, rather than through WAMP or similar, so you don't run into this problem.

2) Not you are missing a "s" in the "killersites": http:killersite.com/forums/feed/rss. If that doesn't fix the issue, post back and we can look into this further.
  • 0
Benjamin Falk
Falken Creative : Twitter

#3 Emmy

Emmy

    New member

  • New Members
  • 2 posts

Posted 22 September 2011 - 04:29 AM

1.You need to enter the correct smtp address in your config files for mailing to work and
2.In that case, you also need your smtp mail server to be open for relay for your localhost
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users